​En kørelæreruddannelse kan du få hos os

​Kunne du tænke dig at tage en uddannelse til at blive kørelærer i Jylland? Så er du kommet til det rette sted. Hos Axelsens Køreskole i Aarhus i Østjylland tilbyder vi en kørelæreruddannelse, så du kan få dit drømmejob.

Info om næste holdstart, adgangskrav og opbygning af vores kørelæreruddannelse

Næste holdstart

  • Næste holdstart 13/8 2022 kl 9.00.
  • Kontakt mig endelig, hvis du er interesseret eller har spørgsmål!

Adgangskrav pr. april 2014

  • Min. 24 år
  • 120 timer voksenpædagogisk kursus (dokumenteret/AVG). Det kan du f. eks. Få hos: http://www.vpc-aarhus.dk/
  • Kørekort til kategori A, B, C og C/E (Mangler du MC kørekort, så fikser vi det sammen med Thomas Bøttern, og mangler du C og/eller C/E, så kan Thomas Dall hjælpe: ​https://thomas-dall.dk/)

(Pr. 1.1.2018 er kravet om erhvervskort fjernet, det er kun påkrævet for kørelæreruddannelse til storvogn)

Opbygning

Denne kørelæreruddannelse er delt i to:

  • Første del – forprøven - er rettet mod forståelse af undervisningsplanens opbygning og systematik samt kendskab til den almindelige teori.
  • ​Anden del - den afsluttende prøve - er eksamination af aspirantens evne til at omsætte den teoretiske grundviden til undervisning - i teori såvel som i praksis.

​Forprøven er skriftlig. Den består af et afkrydsningsark med 45 spørgsmål, som omhandler undervisningsplanens indhold og systematik. Der er afsat 90 min. til den skriftlige del, og der accepteres fejlsvar i højst 6 spørgsmål. En bestået forprøve giver ret til at deltage i 3 afsluttende prøver indenfor 2 år. Ved anden del af denne kørelæreruddannelse kommer den afsluttende prøve. Denne prøve er delt op i tre delprøver, der hver har en varighed af ca. 30 min.

Ved de tre delprøver skal du igennem følgende:

  • Undervisning af elever i en almindelig teorilektion
  • ​Eksamination i egenviden: Færdselslov, fysik, dybere teori, undervisningsmetoder, detailforskrifter osv.​
  • ​Undervisning af elev i praktisk køreundervisning

Præstationerne i de tre delprøver sammenholdes til en samlet vurdering - bestået/ikke bestået.

Afholdelse af forprøver foregår i juni og december, mens de afsluttende prøver afholdes i maj og november.

Kursus og undervisning

​Vores kursus til kørelæreruddannelsen starter i januar og august, og der undervises hver lørdag fra kl. 9.00 - 13.00, samt torsdage 17.00 - 19.00.

Du skal påregne ca. en aften om ugen til studier hjemme. Emnerne er koncentrerede om gennemgang af undervisningsplan og almindelig teori, men i det omfang tiden tillader det, tager vi hul på emner som f.eks. fysik, undervisning og paratviden.

De afsluttende prøver afvikles i maj/juni og november/december. Forberedelsen til disse starter efter forprøven og indebærer opbygning og fremlægning af 27 teorilektioner, undervisning af elever i kørsel, udvidet undervisning i egenviden (paratviden), undervisningslære og meget mere. 

Der undervises "rigtige" elever, som ofte er unge i alderen 17-18 år, to gange om ugen, eftermiddag/aften, samt der er kørsel efter aftale. Aspiranten skal regne med at afsætte meget tid til forberedelse hjemme. Mødetider mv. aftales med hensyntagen til transporttider for "udenbys" aspiranter.

Hvad koster en kørelæreruddannelse?

Kurset til kørelæreruddannelsen koster 40.000 kr. Der betales 17.500 kr. (forprøve) ved tilmelding og igen 22.500 kr. (afsluttende prøve) efter bestået forprøve. Herudover skal der påregnes 20-30 køretimer af 500 kr. som afregnes løbende samt diverse materialer, som er anslået til 2000 kr.

Kontakt os og bliv kørelærer

Hvis du er interesseret i en kørelæreruddannelse, så er du altid velkommen til at kigge forbi og få en snak med os eller en af aspiranterne. Du er også velkommen til at komme forbi og bare "se med". Vi er der altid lørdag fra kl. 9.00 - 13.00, Silkeborgvej 90, 8000 Århus C -- og der er kaffe på kanden ;-)

Du kan også kontakte os på telefon 28 68 58 38​​​​ eller skrive til vores e-mail kursus@aki.dk, hvis du f.eks. har nogle spørgsmål omkring opbygning, pris eller noget helt tredje. Vi ser frem til at høre fra dig.​

INFO​

Axelsens Køreskole

CVR: 98689168

Persondatapolitik:

Se under 'Kontakt' i menulinien