Kørelæreruddannelse i Århus

En kørelæreruddannelse kan du få hos os

Kunne du tænke dig at tage en uddannelse til at blive kørelærer i Jylland? Så er du kommet til det rette sted. Hos Axelsens køreskole i Århus i Østjylland tilbyder vi en kørelæreruddannelse, så du kan få dit drømmejob.

Info om næste holdstart, adgangskrav og opbygning af vores kørelæreruddannelse

Næste holdstart

 • Næste holdstart 4/5 2024 kl 9.00.
 • Ekstra holdstart for 2. del 6. januar 2024 kl 9.00
 • Kontakt mig endelig, hvis du er interesseret eller har spørgsmål.

Adgangskrav pr. april 2014

 • Min. 24 år
 • 120 timer voksenpædagogisk kursus (dokumenteret/AVG).
 • Kørekort til kategori A, B, C og C/E (Mangler du MC kørekort, så fikser vi det sammen med Thomas Bøttern)

(Pr. 1.1.2018 er kravet om erhvervskort fjernet, det er kun påkrævet for kørelæreruddannelse til storvogn)

Opbygning

Denne kørelæreruddannelse er delt i to:

 • Første del – forprøven – er rettet mod forståelse af undervisningsplanens opbygning og systematik samt kendskab til den almindelige teori.
 • Anden del – den afsluttende prøve – er eksamination af aspirantens evne til at omsætte den teoretiske grundviden til undervisning – i teori såvel som i praksis.

Forprøven er skriftlig. Den består af et afkrydsningsark med 45 spørgsmål, som omhandler undervisningsplanens indhold og systematik. Der er afsat 90 min. til den skriftlige del, og der accepteres fejlsvar i højst 6 spørgsmål. En bestået forprøve giver ret til at deltage i 3 afsluttende prøver indenfor 2 år. Ved anden del af denne kørelæreruddannelse kommer den afsluttende prøve. Denne prøve er delt op i tre delprøver, der hver har en varighed af ca. 30 min.

Ved de tre delprøver skal du igennem følgende:

 • Undervisning af elever i en almindelig teorilektion
 • Eksamination i egenviden: Færdselslov, fysik, dybere teori, undervisningsmetoder, detailforskrifter osv.
 • Undervisning af elev i praktisk køreundervisning

Præstationerne i de tre delprøver sammenholdes til en samlet vurdering – bestået/ikke bestået.

Afholdelse af forprøver foregår i marts og september, mens de afsluttende prøver afholdes i
april/maj/juni og september/november/december.

Kursus og undervisning

Vores kursus til kørelæreruddannelsen starter i maj og november, og der undervises hver lørdag fra kl. 9.00 – 13.00, samt torsdage 17.00 – 19.00.

Du skal påregne ca. en aften om ugen til studier hjemme. Emnerne er koncentrerede om gennemgang af undervisningsplan og almindelig teori, men i det omfang tiden tillader det, tager vi hul på emner som f.eks. fysik, undervisning og paratviden.

De afsluttende prøver afvikles i april/maj/juni og september/november/december.

Forberedelsen til disse starter efter forprøven og indebærer opbygning og fremlægning af 27 teorilektioner, undervisning af elever i kørsel, udvidet undervisning i egenviden (paratviden), undervisningslære og meget mere.

Der undervises “rigtige” elever, som ofte er unge i alderen 17-18 år, to gange om ugen, eftermiddag/aften, samt der er kørsel efter aftale. Aspiranten skal regne med at afsætte meget tid til forberedelse hjemme. Mødetider mv. aftales med hensyntagen til transporttider for “udenbys” aspiranter.

Hvad koster en kørelæreruddannelse?

Kurset til kørelæreruddannelsen koster 40.000 kr. Der betales 17.500 kr. (forprøve) ved tilmelding og igen 22.500 kr. (afsluttende prøve) efter bestået forprøve. Herudover skal der påregnes 20-30 køretimer af 500 kr. som afregnes løbende samt diverse materialer, som er anslået til 2000 kr.

​KONTAKT OS FOR EN KØRELÆRERUDDANNELSE I ÅRHUS

Hvis du er interesseret i en kørelæreruddannelse i Århus, så er du altid velkommen til at kigge forbi og få en snak med os eller en af aspiranterne. Du er også velkommen til at komme forbi og bare “se med”. Vi er der altid lørdag fra kl. 9.00 – 13.00, Silkeborgvej 90, 8000 Århus C — og der er kaffe på kanden 😉

Du kan også kontakte os på telefon 28 68 58 38​​​​ eller skrive til vores e-mail kursus@aki.dk, hvis du f.eks. har nogle spørgsmål omkring opbygning, pris eller noget helt tredje. Vi ser frem til at høre fra dig.​

Kursus som ‘særlig godkendt kørelærer’:

​Vil du selv prøve kræfter med at uddanne kørelærere, eller vil du bare gerne opgradere dine kompetencer?

Vi har 3 dages kurser 29 – 31. maj 2024. Ring eller skriv for yderligere information.

Kontakt os i dag

Kontakt os og bliv kørelærer

Hvis du er interesseret i en kørelæreruddannelse i Århus, så er du altid velkommen til at kigge forbi og få en snak med os eller en af aspiranterne. Du er også velkommen til at komme forbi og bare “se med”. Vi er der altid lørdag fra kl. 9.00 – 13.00, Silkeborgvej 90, 8000 Århus C — og der er kaffe på kanden 😉

Du kan også kontakte os på telefon 28 68 58 38 eller skrive til vores e-mail kursus@aki.dk, hvis du f.eks. har nogle spørgsmål omkring opbygning, pris eller noget helt tredje. Vi ser frem til at høre fra dig.